Wat is SEO – Betekenis SEO

Wat is SEO? Wat is SEO betekenis?

Wat is SEO? Wat is de betekenis van SEO?

SEO staat voor ‘zoekmachineoptimalisatie’. Als eenvoudige omschrijving betekent dit het systematisch verbeteren van uw site om de zichtbaarheid voor relevante zoekopdrachten te vergroten m.a.w. een optimalisatieproces. Hoe beter uw pagina’s zichtbaar zijn in zoekresultaten, hoe groter de kans dat u de aandacht trekt van nieuwe potentiële en tevens al uw bestaande klanten opnieuw naar uw bedrijf trekt voor mogelijks andere activiteiten binnen uw onderneming.

SEO overzicht

 

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google en Bing gebruiken bots om pagina’s op internet te doorzoeken, van site naar site te gaan, informatie over die pagina’s te verzamelen en in een index te plaatsen. Vervolgens analyseren algoritmen (Rankbrain van Google)  pagina’s in de index, rekening houdend met honderden rangschikkingsfactoren of -signalen, om te bepalen welke pagina’s in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht moeten verschijnen.

Zoekrangschikkingsfactoren kunnen worden beschouwd als proxy’s voor aspecten van de gebruikerservaring. Ons periodiek systeem van SEO-factoren organiseert de factoren in zes primaire categorieën, elk gebaseerd op het algemene belang ervan voor SEO. Inhoudskwaliteit en zoekwoordonderzoek zijn bijvoorbeeld sleutelfactoren voor inhoudoptimalisatie, en indexatiesnelheid en mobiele gebruiksbriendelijkheid zijn belangrijke factoren voor de site-architectuur.

De zoekalgoritmen zijn ontworpen om relevante, pagina’s met autoriteit omtrent het onderwerp weer te geven en gebruikers een efficiënte zoekervaring te bieden. Door uw site en inhoud te optimaliseren met deze factoren in als startpunt, kunnen uw pagina’s hoger in Google laten scoren in de zoekresultaten.

In tegenstelling tot betaalde zoekadvertenties – Google Ads –  kunt u zoekmachines niet betalen om hogere organische zoekresultaten te krijgen.

Wat is SEO betekenis

Wat speelt een rol binnen SEO?

Om de ware betekenis van SEO te begrijpen, zulen we de definitie opsplitsen en de onderdelen bekijken:

 • Kwaliteit van de bezoekers. U kunt alle bezoekers van de wereld aantrekken naar uw website of webshop, maar als ze naar uw site komen omdat Google hen aangeeft dat u een hulpmiddel voor Apple-computers bent, terwijl u in werkelijkheid een boer bent die appels verkoopt, is dat geen kwaliteitsverkeer. In plaats daarvan wilt u bezoekers aantrekken die oprecht geïnteresseerd zijn in producten die u aanbiedt.
 • Hoeveelheid bezoekers. Zodra u de juiste mensen kunt laten doorklikken vanaf die pagina’s met zoekresultaten (SERP’s) relevant voor uw, is meer verkeer beter.
 • Organische resultaten (SEO). Advertenties – SEA vormen een aanzienlijk deel van de zoekresultaten. Organische gebruikers zijn al de bezoekers waarvoor u niet hoeft te betalen.

Waarom is SEO belangrijk voor marketing?

SEO is een fundamenteel onderdeel van digitale marketing, omdat mensen elk jaar miljarden zoekopdrachten uitvoeren, vaak met commerciële intentie om informatie over producten en diensten te vinden.

Zoeken is vaak de belangrijkste bron van digitaal verkeer voor merken en vormt een aanvulling op andere marketingkanalen. Een grotere zichtbaarheid en een hogere positie in de zoekresultaten dan uw concurrentie kan een materiële impact hebben op uw bedrijfsresultaten.

De zoekresultaten zijn de afgelopen jaren echter geëvolueerd om gebruikers directere antwoorden en informatie te geven waardoor de kans groter is dat gebruikers op de resultatenpagina blijven in plaats van ze naar andere websites te leiden. Relevante info voor een zoekopdracht is de sleutel voor Google en Bing.

Merk ook op dat functies zoals uitgebreide resultaten en kennispanelen in de zoekresultaten de zichtbaarheid kunnen vergroten en gebruikers rechtstreeks in de resultaten meer informatie over uw bedrijf kunnen bieden.

Waarom SEO marketing

Contacteer Ons Voor Onze Diensten

SEO & Webdesign met hoge ROI

  Alle velden zijn verplicht

  Please prove you are human by selecting the House.

  Wat is SEO – Betekenis SEO
  Schuiven naar boven