SEO Tarieven

SEO: de Kosten & Tarieven

Wat kost SEO? Zoekmachine optimalisatie (SEO) vraagt om maatwerk. Net zoals de kosten voor promotie van een exclusieve kledingmerk erg verschillen van een alledaags kledingstuk, is dit ook zo voor zoekmachine optimalisatie (SEO). Binnen webdesign & SEO zijn er weinig standaarden. De ontwikkeling en webapplicaties zijn immers eindeloos. Net zoals websites om maatwerk vragen, is dit ook zo voor zoekmachine optimalisatie (SEO).

Sempris onderscheidt hier twee verschillende kosten: De kosten voor website optimalisatie & ontwikkeling (doorgaans éénmalig), en de kosten voor SEO (wederkerend).

Welke factoren bepalen de kosten van website optimalisatie?

De kosten voor website optimalisatie & ontwikkeling verschillen naargelang de omvang van de website, de website inhoud, het aantal pagina’s en de aanwezige webapplicaties. Sempris produceert hier een concreet voorstel aan de hand van uw persoonlijke doelstellingen en verwachtingen.

Welke factoren bepalen de kosten voor zoekmachine optimalisatie (SEO)?

De kosten voor SEO hangen af van uw activiteit, de concurrentiedrang van uw sectorgenoten en de tijdsspanne waarin u resultaat verwacht. Oefent u daarbij nog een activiteit uit met gemiddeld grote bestedingen en een groot actieterrein, dan zal de kost voor SEO meer bedragen dan voor een kleine zelfstandige die rond de kerktoren werkt. Dit hoeft geen verdere verklaring.

Kostenindicatie & tarieven SEO projecten

Als uitvalsbasis voor onze SEO projecten hanteren wij een basispakket van 6-12u per maand aan zoekmachine optimalisatie en dit tegen een bescheiden uurtarief van 80,00 EUR . Binnen onze expertise zijn tarieven van 100-300€ voor SEO eerder de standaard. Door het lage tarief is zoekmachine optimalisatie toegankelijk voor alle bedrijven met groeiambities. Sempris maakt hierbij ook geen onderscheid in het type werkzaamheden dat we verrichten. Bij ons betaalt u voor strategische, analytische en uitvoerende SEO werkzaamheden steeds hetzelfde uurtarief. We zijn dan ook gekend om onze uitzonderlijke dienstverlening!

Dit SEO basispakket is een minimum vereiste om kwalitatieve SEO werkzaamheden uit te voeren. De eerste opmerkelijke resultaten zullen duidelijk merkbaar zijn binnen 6 tot 16 weken na oplevering van de nieuwe website.

Kosten & tarieven: bijkomstig

De uitgaven aan zoekmachine optimalisatie van de website behoren tot de top van de meest rendabele investeringen. De terugverdientijd variëert van 3 tot 6 maanden. De kosten zijn dan ook bijzaak. Sempris spreekt over belangrijkere zaken als ROI en gemiddelde kost per conversie in vergelijking met SEA – Google Ads.

Repetitieve kosten & tarieven SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is technologie en we weten allemaal dat technologie steeds evolueert. Repetitieve kosten zijn o.a technologische updates aan CMS systemen en vernieuwingen aan de inhoud, Google wijzingen aan het algoritme, continue verhoging van autoriteit en linkpopulariteit van de website,…

Waarom is SEO zo belangrijk?

SEO is een absolute must om de prestaties van uw website te verbeteren. Door een continue optimalisatie wordt uw website ook up-to-date gehouden.  De realisatie van inhoud wordt benaderd om bepaalde doelstellingen te bereiken die ervoor zorgen dat de juiste conversies worden bereikt. Het online adverteren via Google Ads wordt overigens enkel maar duurder. De afgelopen 3 maanden is de gemiddelde kost per klik met maar liefst 50% gestegen. De verklaring hiervoor is makkelijk te achterhalen met de uitbreiding van het biedsysteem van 3 naar 4 betalende advertenties. Hoe groter het aantal deelnemende partijen aan het systeem des te meer de prijs per klik wordt opgedreven.

Als u overweegt een SEO expert zoals Sempris in te huren, kunt u dat bij voorkeur liefst zo vroeg mogelijk doen. Het ideale moment om dit te doen, is wanneer u een nieuw webdesign voor uw site overweegt of een nieuwe website wilt laten ontwikkelen. Op die manier kan de SEO ervoor zorgen dat uw site zodanig is ontworpen dat deze volledig mobiel en zoekmachinevriendelijk is. Een top SEO bedrijf kan daarentegen ook helpen bij het optimaliseren of verbeteren van een bestaande site.

De geleverde prestaties worden gemonitord en opgevolgd via Google Analytics en Google Search console. Deze onmisbare tools geven een duidelijk inzicht omtrent de progressie die een SEO campagne heeft op het aantal bezoekers en hun gedrag op de website.

SEO resultaten

1) Keyword: Zwembad aanleggen  – Klant www.aquapura.be
Klik hier voor de resultaten

2) Keyword: Terrasoverkappingen   – Klant www.terrasoverkappingen-limburg.be
Klik hier voor de resultaten

3) Keyword: Tuinontwerp  –  Klant www.tuinen-hendrix.be
Klik hier voor de resultaten

4) Keyword: Kappersopleiding – Klant: www.hairfreakacademy.be
Klik hier voor de resultaten

5) Keyword: Advocaat pachtrechtKlant: www.dullaersadvocaten.be
Klik hier voor de resultaten

SEO stappenplan bij SEO projecten

SEO

SEO Tarieven

Lage prijs - hoogste kwaliteit (Ex. 21% BTW)
Template not exist!
Template not exist!
Template not exist!
Schuiven naar boven